Niels de Stürler Boekwijt D.O.-(M)RO

Niels profielfoto zw
Oprichter van het IMCV. Niels de Stürler Boekwijt is in 2007 afgestudeerd als Fysiotherapeut te Leiden. Kort na zijn opleiding wilde hij zijn kennis en vaardigheden uitbreiden en daarom is hij in 2008 begonnen aan de 6-jarige opleiding Osteopathische Geneeskunde aan het College Sutherland te Amsterdam. Niels is gediplomeerd osteopaat en heeft onderzoek verricht naar hoe wetenschap zich verhoudt tot alternatieve behandelwijzen en hoe men een wetenschappelijk fundament creëert voor de osteopathische geneeskunde.

Tijdens de opleiding voor osteopathische geneeskunde heeft Niels in Azië veel kennis opgedaan over meditatie en de boeddhistische filosofie. Met de Inner Mind Therapy combineert hij oosterse en westerse geneeskunde tot één geheel waardoor zowel fysieke als mentale klachten op een effectieve wijze worden verholpen. Tot op de dag van vandaag reist hij nog steeds regelmatig naar Azië om zijn kennis te vergroten.

Het combineren van reguliere en niet-conventionele behandelwijzen is één van de uitgangspunten van het IMCV.

Stel Niels direct een vraag of Maak een afspraak bij Niels

Esther Pieterse D.O.-(M)RO

 

Ik ben Esther Pieterse. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik dichtbij het strand, waar ik dan ook vaak te vinden ben. Ik ben altijd in beweging. Leven is voor mij bewegen. Het goed kunnen bewegen van je lichaam helpt je om je goed te kunnen bewegen in het leven.

Ik hou van het observeren van mensen. Met fijngevoeligheid en sensitiviteit kijk ik zonder oordeel, met alleen maar nieuwsgierigheid naar hoe het leven van de ander er uit ziet en hoe hij hierin beweegt. Na de opleiding bewegingstechnologie heb ik mij verder ontwikkeld als leidinggevende bij een zorgorganisatie. Ik heb hierin elke 2 jaar andere locaties aangestuurd, waardoor ik met veel verschillende mensen heb gewerkt.Ik vind het boeiend om te zien hoeveel aanpassingsvermogen je als mens hebt en hoe je lichaam voor slimme oplossingen kiest.Om meer te leren over het aanpassingsvermogen, de klachten die ontstaan wanneer de compensatie op is en hoe deze persoonsgebonden zijn ben ik de opleiding osteopathie gaan volgen. In de osteopathie zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inmiddels heb ik al ruime ervaring opgedaan als osteopaat in de behandeling van zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

De nieuwsgierigheid naar hoe jij beweegt neem ik in iedere behandeling mee. Ik behandel het lichaam, maar neem ook mee wie jij bent op de verschillende lagen van jouw systeem.Ik stel in mijn behandeling jou als uniek persoon centraal en samen gaan wij op zoek naar de sleutel om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen.

Stel Esther direct een vraag of Maak een afspraak bij Esther

 

Jeroen JonkerJeroen Jonker Osteopaat D.O.-(M)RO

 

Mijn naam is Jeroen Jonker. Na de start met bewegingswetenschappen ben ik fysiotherapie gaan studeren en heb ik meerdere specialisaties gedaan. In 2012 ben ik gestart met de vijfjarige opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy.

Tijdens de studie osteopathie ben ik gestart met stage bij Osteopathie Amsterdam om direct na het behalen van het diploma daar als osteopaat aan het werk te gaan. Door alle verschillende studies ontstond er een steeds groter wordend interessegebied. Hoe meer je immers weet, hoe meer er overblijft om te onderzoeken en te bestuderen. Met de groei van de interesse, kwam er ook het inzicht dat het hele lichaam als een geheel beweegt. Zodoende kan een bewegingsbeperking waar dan ook in het lichaam, klachten veroorzaken ergens anders in het lichaam.

Het vak osteopathie richt zich meer op gezondheid dan ziekte of klachten. De vraag ‘Wat is er nodig om te herstellen?’ houdt me bezig. Om deze vraag te beantwoorden is het noodzakelijk om de historie van het lichaam te weten. Een klacht die lokaal gevoeld wordt, kan namelijk een compensatie zijn van een klacht die al voor een langere tijd bestaat. De oorzaak kan dus geheel ergens anders liggen dan waar de klacht gevoeld wordt.

Stel Jeroen direct een vraag

 

Wouter Mets (osteopaat i.o.)Wouter Mets profielfoto

 

Mijn grote motivatie in het vak osteopathie is het optimaal afstemmen van de lichamelijke en mentale mogelijkheden om een optimale gezondheid na te streven. In mijn zoektocht naar fitheid, zowel fysiek als mentaal, ben ik zo’n 8 jaar geleden met osteopathie in aanraking gekomen. De ervaringen die ik als patiënt met ostepathie heb opgedaan hebben mij er 7 jaar geleden toe bewogen de vakopleiding te gaan volgen en mij in het vak te bekwamen.

Mijn grote passie naast mijn werk als osteopaat is het uitoefenen van buitensporten. Het sporten in de buitenlucht geeft veel energie en maakt ons weerbaarder, fysiek en mentaal. Helaas hebben wij in onze maatschappij zulke mooie voorzieningen gecreëerd dat we hele dagen binnen kunnen blijven als we dat zouden willen. Daarbij komen nog alle gevolgen van onze moderne maastchappij; een zittende lichaamshouding, overdag te weinig en ’s avonds teveel (kunst)licht, een snelle hap uit de muur of een kant-en-klare maaltijd even tussendoor. Samen met jou kijk ik graag naar de activiteiten waar jij energie van krijgt, en zoeken we samen naar de energydrains in jouw leven die we kunnen elimineren om een betere fysieke en mentale gezondheid na te streven.

Stel Wouter direct een vraag of Maak een afspraak bij Wouter

 

Evelien Krijgsheld (GZ- Psycholoog)


Door persoonlijke ervaring en ervaringen vanuit de praktijk is gebleken dat de behandeling beter kan beklijven en efficiënter is, wanneer er naast psychologische behandeling ook behandeling plaatsvindt gericht op het lichaam. Evelien is eigenaar van Bloom Oegstgeest; psychologiepraktijk voor vrouwen. en heeft met het IMCV, en in het bijzonder met Niels, hierin een waardevolle samenwerking gevonden.

Stel Evelien direct een vraag

 

Hester van Kleij (Yogalerares)

Hester van Kleij

Ik ben Hester en ik verzorg sinds november 2017 de yogalessen binnen het IMCV. Ik heb de 3-jarige opleiding gevolgd bij Deva Deva in Lisse en heb gemerkt dat dit pas het begin is van mijn spirituele reis. Ben jij geïnteresseerd in yoga? Neem dan eens een proefles. Meer informatie vind je op http://malayogaschool.nl/
Stel Hester direct een vraag