Niels de Stürler Boekwijt D.O.-(M)RO

Niels profielfoto zw
Oprichter van het IMCV. Niels de Stürler Boekwijt is in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden. Kort na zijn opleiding wilde hij zijn kennis en vaardigheden uitbreiden en daarom is hij in 2008 begonnen aan de 6-jarige opleiding Osteopathische Geneeskunde aan het College Sutherland te Amsterdam. Niels is gediplomeerd osteopaat en heeft onderzoek verricht naar hoe wetenschap zich verhoudt tot alternatieve behandelwijzen en hoe men een wetenschappelijk fundament creëert voor de osteopathische geneeskunde.

Tijdens de opleiding voor osteopathische geneeskunde heeft Niels in Azië veel kennis opgedaan over meditatie en de boeddhistische filosofie. Met de Inner Mind Therapy combineert hij oosterse en westerse geneeskunde tot één geheel waardoor zowel fysieke als mentale klachten op een effectieve wijze worden verholpen. Tot op de dag van vandaag reist hij nog steeds regelmatig naar Azië om zijn kennis te vergroten.

Het combineren van reguliere en niet-conventionele behandelwijzen is één van de uitgangspunten van het IMCV.

Maak een afspraak bij Niels

Esther Pieterse D.O.-(M)RO

 

Ik ben Esther Pieterse. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik dichtbij het strand, waar ik dan ook vaak te vinden ben. Ik ben altijd in beweging. Leven is voor mij bewegen. Het goed kunnen bewegen van je lichaam helpt je om je goed te kunnen bewegen in het leven.

Ik hou van het observeren van mensen. Met fijngevoeligheid en sensitiviteit kijk ik zonder oordeel, met alleen maar nieuwsgierigheid naar hoe het leven van de ander eruit ziet en hoe hij hierin beweegt. Na de opleiding bewegingstechnologie heb ik mij verder ontwikkeld als leidinggevende bij een zorgorganisatie. Ik heb hierin elke 2 jaar andere locaties aangestuurd, waardoor ik met veel verschillende mensen heb gewerkt. Ik vind het boeiend om te zien hoeveel aanpassingsvermogen je als mens hebt en hoe je lichaam voor slimme oplossingen kiest. Om meer te leren over het aanpassingsvermogen, de klachten die ontstaan wanneer de compensatie op is en hoe deze persoonsgebonden zijn, ben ik de opleiding osteopathie gaan volgen. In de osteopathie zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inmiddels heb ik al ruime ervaring opgedaan als osteopaat in de behandeling van zowel baby’s en kinderen als volwassenen.

De nieuwsgierigheid naar hoe jij beweegt, neem ik in iedere behandeling mee. Ik behandel het lichaam, maar neem ook mee wie jij bent op de verschillende lagen van jouw systeem. Ik stel in mijn behandeling jou als uniek persoon centraal en samen gaan wij op zoek naar de sleutel om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen.

Maak een afspraak bij Esther

 

Wouter Mets D.O.-(M)RO

Wouter Mets profielfoto

 

Mijn grote motivatie in het vak osteopathie is het optimaal afstemmen van de lichamelijke en mentale mogelijkheden om een optimale gezondheid na te streven. In mijn zoektocht naar fitheid, zowel fysiek als mentaal, ben ik zo’n 8 jaar geleden met osteopathie in aanraking gekomen. De ervaringen die ik als patiënt met osteopathie heb opgedaan, hebben mij er 7 jaar geleden toe bewogen de vakopleiding te gaan volgen en mij in het vak te bekwamen.

Mijn grote passie naast mijn werk als osteopaat is het uitoefenen van buitensporten. Het sporten in de buitenlucht geeft veel energie en maakt ons weerbaarder, fysiek en mentaal. Helaas hebben wij in onze maatschappij zulke mooie voorzieningen gecreëerd dat we hele dagen binnen kunnen blijven als we dat zouden willen. Daarbij komen nog alle gevolgen van onze moderne maatschappij; een zittende lichaamshouding, overdag te weinig en ’s avonds te veel (kunst)licht, een snelle hap uit de muur of een kant-en-klare maaltijd even tussendoor. Samen met jou kijk ik graag naar de activiteiten waar jij energie van krijgt, en zoeken we samen naar de energydrains in jouw leven die we kunnen elimineren om een betere fysieke en mentale gezondheid na te streven.

Maak een afspraak bij Wouter

Wim Jans D.O.-(M)RO

 

Mensen op een efficiënte manier verder helpen door creatief  bezig te zijn’. Dit zijn voor mij twee zeer belangrijke uitgangspunten die mij sinds jongs af aan energie, motivatie en richting  geven. Met deze uitgangspunten in het achterhoofd ben ik in 2009 gestart aan de opleiding Bouwkunde aan de TU Eindhoven.  Ondanks dat ik mijn creativiteit hier volledig in kwijt kon, wilde ik mensen op een andere manier helpen. Daarom besloot ik mijn bachelor af te ronden en mijn visie vanuit een medisch perspectief verder te ontwikkelen. De specifieke keuze voor osteopathie is tot stand gekomen doordat ik in dit beroep mijn brede interesse, creativiteit, competenties en bekwaamheden tot een maximum kan benutten. In de zomer van 2018 heb ik mijn mastertitel in de Osteopathie behaald. De combinatie van beide opleidingen geven mij het vertrouwen dat ik u op een vernieuwende en deskundige wijze naar een betere gezondheid kan begeleiden. Sociaal, vasthoudend, leergierig en resultaatgericht zijn eigenschappen waar ik als persoon en therapeut voor sta. Naast mijn werk in de praktijk van IMCV ben ik docentassistent aan de International Academy of Osteopathy (IAO). Ik kijk er naar uit u te ontmoeten en samen te kijken hoe we uw klachten het beste kunnen verhelpen.

Maak een afspraak bij Wim

 

Danny van Leeuwen (revalidatietrainer, personal trainer en Kung Fu-leraar)

Danny van Leeuwen is revalidatietrainer en personal trainer bij het IMCV. Veel van onze patiënten maken al gebruik van zijn trainingen om te herstellen van hun klachten en hun lichaam sterker te maken. Of je nu rugklachten hebt, last van je bekken, of moet herstellen van een gebroken enkel,  Danny ziet wat jouw lichaam nodig heeft en maakt voor jou een hersteltraject op maat. Ook als je begeleiding of ondersteuning wilt in het sporten, kun je bij Danny terecht.

Tijdens de revalidatietraining wordt er geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen (gewichten, machines, etc.) en zal er alleen in gesloten ketens worden geoefend. Dat wil zeggen dat je je eigen lichaam gebruikt als trainingsinstrument en dat je tijdens elke oefening je hele lichaam gebruikt om de oefening te verwezenlijken. Deze unieke revalidatietraining zorgt er daarom ook voor dat de effectiviteit van een training toeneemt en mensen in kortere tijd meer bereiken dan met de meeste andere sporten.

Vanaf jonge leeftijd beoefent Danny de martial art Kung Fu. Hij is leerling van master S.B. Lee die wereldwijde bekendheid heeft binnen de martial arts. Daarnaast is hij in zijn jeugd Europees kampioen badminton geweest en heeft hij jarenlange ervaring als personal trainer.

Niels en Danny geven zowel fysieke als mentale trainingen binnen bedrijven.

 

Christianne de Stürler Boekwijt (coördinator IMCV)

Sinds april 2018 ben ik begonnen met de coördinatie van alle werkzaamheden binnen het IMCV. Van het plannen van afspraken en de administratie tot de communicatie, website en marketing.

 

 

 

 

 

—————————– Samenwerkingspartners —————————–

Evelien Krijgsheld (GZ- Psycholoog)


Door persoonlijke ervaring en ervaringen vanuit de praktijk is gebleken dat de behandeling beter kan beklijven en efficiënter is, wanneer er naast psychologische behandeling ook behandeling plaatsvindt gericht op het lichaam. Evelien is eigenaar van Bloom Oegstgeest; psychologiepraktijk voor vrouwen, en heeft met het IMCV, en in het bijzonder met Niels, hierin een waardevolle samenwerking gevonden.

www.bloomoegstgeest.nl

 

Marit Krediet (GZ-psycholoog)

Ik ben een afgestudeerde psycholoog aan de universiteit van Leiden. Na mijn studie heb ik gewerkt in verschillende praktijken binnen de generalistische en specialistische GGZ, waar ik mijn GZ-registratie heb behaald. Sinds 2012 ben ik een BIG geregistreerde GZ-psycholoog en lid van de beroepsvereniging voor psychologen NVGZP.

Mede door mijn achtergrond als fysiotherapeut en mijn behoefte om mijn kennis van lichaam en geest te combineren, heb ik mij aangesloten bij het ParkinsonNet. Ik heb ervaring opgedaan in de behandeling van de psychische problemen die kunnen voorkomen bij patiënten met de ziekte van Parkinson of een andere chronische ziekte. Ook begeleid ik regelmatig partners van chronisch zieke mensen. Tevens heb ik brede ervaring opgedaan in de GGZ met volwassenen (vanaf 18 jaar) met lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor gevonden kon worden, angstklachten en stemmingsklachten (o.a. depressies) en klachten na traumatische gebeurtenissen. De methodieken waar ik vooral mee werk zijn cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, inzichtgevende therapie en EMDR. Ik bied behandelingen in het kader van de generalistische basis GGZ.

www.psychotherapierijnland.nl