Ervaringen van anderen

 Deel hier jouw ervaring! 

 

 “Na vijf jaar lang zoeken heb ik eindelijk een oplossing gevonden”.

Osteopathie bij Prikkelbaardarmsyndroom (PDS), Leiden, 11-08-2017

“Vijf jaar geleden werd ik voor het eerst geconfronteerd met nek en rugklachten met als gevolg dat ik slecht kon slapen (was extreem vermoeid in deze jaren). Ik ben vervolgens in een draairad van diverse behandeling geland. Het begon met fysiotherapie toen osteopathie, orthomanuele therapie, bloedonderzoeken, orthopeed, MRI rugwervels, darmonderzoeken etc. en geen van de onderzoeken leidde tot een oplossing voor mijn  klachten.
Na de diagnose van de darmarts dat ik een prikkelbare darm had en daar “maar mee moest leven” ben ik uiteindelijk bij Niels terecht gekomen. Hij luisterde naar het verhaal en kon dit vertalen naar de impact op het lichaam. Vanaf de eerste behandeling i.c.m. gluten- & lactosevrije dieet ging ik mij beter voelen en durf ik nu na een periode van 5 jaar eindelijk weer fit te noemen!  Ik raad het iedereen met vage klachten aan om een goede osteopaat op te zoeken en Niels is dit op zeker!

– Arno

 “Na 5 jaar eindelijk weer de oude”.

Osteopathie bij darmklachten, Leiden, 16-09-2016

Ik heb altijd al als klein kind last gehad van me darmen en die klachten werden naarmate ik ouder werd alleen maar erger en erger. Uiteindelijk toch maar besloten om naar de dokter te gaan en hier begon de drama zich pas echt af te spelen. In de eerste instantie heb ik heel veel verschillende medicatie gebruikt om te kijken of het zou helpen, maar natuurlijk werd het er erger door. Vervolgens werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en nooit had iemand mij aangeraden om naar een osteopaat te gaan omdat ze allemaal ervan waren overtuigd dat ik gewoon wat luie darmen had en PDS (prikkelbare darmsyndroom). Ik had me erbij neergelegd en ging kijken of het met aanpassingen in mijn voeding beter zou gaan. Het hielp een beetje maar de klachten bleven komen. Op een normale manier naar de wc gaan zat er niet in en het beheerste me leven zo erg dat ik er klaar mee was.
Sporten was niet meer leuk, een avondje uiteten leverde alleen maar stress op en ik was constant moe en had het gevoel (zo zag het er ook uit) als of ik zwanger was. Toch maar weer naar de dokter en duidelijk aangegeven dat ik geen medicatie wilde maar een oplossing. Toen vertelde mijn dokter over osteopathie en verwees mij door naar het IMCV waar ik door Niels werd behandeld. Hij zag al meteen wat er mis was en al na de eerste behandeling voelde ik me een ander mens. Hij had mij ook geadviseerd om een voedsel intolerantietest te doen omdat hij toch wel vermoede dat mijn darmen erg geïrriteerd raakte door de voeding die ik at. Nadat ik die voedingsmiddelen vrijwel compleet uit mijn dieet haalde en nog 2 vervolgafspraken had gemaakt waren al mijn klachten verdwenen!Nu zijn we een paar maanden verder en ik ben hem onwijs dankbaar. Eindelijk geen klachten meer, geen zwangere buik meer, de wc beheerst me leven niet meer en ik kan weer genieten van een maaltijd zonder bang te zijn dat me darmen er heftig op zullen reageren.Osteopathie was voor mij de oplossing, al mijn klachten zijn verdwenen en dat zonder medicatie! – Zoë



Ik voel me een ander mens”.
Osteopathie bij darmklachten en depressies, Leiden, 3-4-2015

Hier gekomen met darmklachten, die al jaren bestonden en waarvoor ik medicatie had. Dit werkte onvoldoende en besloot verder te zoeken en ben zodoende ik terecht gekomen bij Niels met de hulpvraag: kan je mij van mijn darmklachten en depressies afhelpen?

Ik ben inmiddels vijf keer behandeld in een half jaar tijd en de klachten zijn zo goed als verdwenen. Ik heb mijn medicatie gestopt. Ik voel me letterlijk weer beter in mijn vel. Jammer dat ik niet eerder bij Niels onder behandeling ben gekomen.
Ik heb veel aan het voedingsadvies dat ik  heb gekregen tijdens de behandelingen en voel me een ander mens. Hiep hiep hoi.

Dank je wel, geweldig! – Barbara



Ik had nooit geweten dat mijn klachten zo snel verholpen konden worden.

Osteopathie bij onderrug- en darmklachten, Leiden, 13-3-2015

Ik heb Niels zo’n vijf jaar geleden, via een vriendin van mij, leren kennen en hij heeft mij destijds met de fysiotherapie succesvol behandeld aan mijn onderrug. De klachten verdwenen meteen en ik had geen tweede behandeling nodig. Inmiddels is Niels al enige tijd osteopaat en kom ik zo nu en dan langs voor mijn darmklachten. Ik had nooit geweten dat mijn klachten zo snel verholpen konden worden door het osteopathisch consult en voedingstips die ik van Niels heb gekregen.

As. Donderdag krijg ik een longtest om te zien waarom ik al twee jaar hoest.
Toevallig was ik afgelopen week weer langsgekomen voor een behandeling, Maar dit keer voor mijn ribben en ribspieren die ik heb geblesseerd door langdurig hoesten. Met gigantisch veel pijn heb ik Niels bezocht en wonderbaarlijk heb ik er nu al geen last meer van, terwijl ik al weken daarvoor pijnklachten had. Kortom, ik raad iedereen aan om van de osteopathie gebruik te maken. Niemand hoeft met pijn rond te lopen of met andere klachten!

Nogmaals bedankt Niels! – Petra Kroes

 

“Ik waardeer je behandelingen, je visie, positiviteit en luisterend oor…”

Osteopathie bij buikklachten, Oegstgeest, 8-3-2015

Na veel buikklachten, stress, vele slechte eetgewoontes heeft Niels mij voor het eerst behandeld aan mijn buik. Al snel waren alle klachten al sterk verminderd en nu hoef ik alleen nog te komen voor onderhoud. Ik heb veel baat bij de osteopathiebehandelingen.

Ik waardeer je behandelingen, je visie, positiviteit, advies en luisterend oor…

Bedankt!- Eva

 

 

“Eindelijk iemand die me echt kan helpen”

Osteopathie bij darmklachten, Leiden, 7-3-2015

Eindelijk iemand die me echt kan helpen en dat ook echt doet!! Ik voel me al zoveel beter en ik heb nagenoeg geen buikklachten meer door de osteopathiebehandelingen.

Top, dankjewel. Ik kan iedereen de behandelingen bij Niels aanraden. -Annemarieke


 

“Na 25 jaar rugklachten heb ik geen rugklachten meer!”

Osteopathie bij onder- en bovenrugklachten, Leiden, 6-3-2015

Na meer dan 25 jaar rugklachten te hebben gehad, en vele verschillende behandelingen, waarna de klachten altijd terugkwamen, bij ‘toeval’ bij Niels terecht gekomen. Ik dacht laat ik het gewoon proberen. Ongelooflijk, na 3 behandelingen geen klachten meer. Had ik dit maar 25 jaar geleden geweten, nu voelt mijn lichaam anders en ben ik ontspannen, minder snel geïrriteerd doordat ik geen constante pijn meer heb. Nooit meer zonder! En wanneer ik iemand hoor met klachten, adviseer ik ze altijd naar de osteopaat te gaan. 

Bedankt Niels! – Mieke

 

 

“Ik heb meer aan jouw therapie dan in al die jaren bij de fysio en allerlei specialisten.”

Osteopathie bij buik- en kaakklachten, Leiden, 5-3-2015

Telkens als ik hier ben weet jij de juiste dingen te doen met mijn lijf waardoor ik me weer veel beter voel in mijn lijf. Nu ook nog zelf de stap nemen om mijn voeding te wijzigen, dan zou er blijvende verandering kunnen komen. Ik ga ervoor!

Bedankt voor je goede tips en osteopathiebehandelingen. Ik heb meer aan jouw therapie dan in al die jaren bij de fysio en allerlei specialisten – Sandra van den Berg

 

 

“Je hebt me weer aardig op de been gekregen!”

Osteopathie bij rugklachten, Leiden, 1-3-2015

Ik wil je bedanken voor al je hulp i.v.m. mijn rugklachten! Je hebt mij weer aardig op de been gekregen! – Annie

 

“Na diversen spontane werelinzakkingen en breuken ben ik door o.a. jouw energie, behandelingen etc. weer terug in het leven!”

Osteopathie bij osteoporose, Leiden, 25-2-2015

Beste Niels, Ik ken je nu inmiddels ruim 2 jaar! Jij hebt mij op het goede spoor gekregen v.w.b. mijn gezondheid. Na diversen spontane wervelinzakkingen en breuken ben ik door o.a. jouw energie, behandelingen etc. weer terug in het leven! Bedankt en ik hoop nog veel van je te krijgen, zien en horen – Carla

 

Osteopathie bij gewrichtsklachten, Oegstgeest, 20-2-2015

Wat ben ik blij dat je mij hebt kunnen helpen met mijn klachten. Ik had last van mijn gewrichten, buik en had erg weinig energie. Na een aantal behandelingen had ik veel meer energie en had ik bijna geen last meer van mijn gewrichten en darmen. Niet alleen zijn mijn klachten verholpen, maar Niels geeft mij altijd weer een positieve boost, zodat ik mijn uitdagingen weer met veel energie tegemoet treed. Je bent een topper! Dankjewel. – Hester


 

Osteopathie bij rugklachten en vermoeidheid, Leiden, 7-2-2015

Na een paar behandelingen heb ik al veel minder rugpijn en meer energie. Ook loop ik weer rechtop! Dankjewel – Marijke

 

 

Osteopathie bij voorhoofdholteklachten, Leiden, 3-2-2015

Zowel Pieter, Christiaan als ik willen je bedanken voor alle behandelingen. Voor Pieter is het “onderhoud”, Christiaan en ik komen voor onze klachten. Daarmee help je ons elke keer weer! – Pieter, Christiaan en Sandra


 

Osteopathie tijdens revalidatie na herseninfarct Leiden, 7-6-2012

Na twee herseninfarcten en veel  neuro-pathische pijn in mijn benen ben ik al langere tijd bij Niels onder behandeling.  Het magnetiseren van de benen  geeft verlichting  van de pijn. Ook het stimuleren en oprekken van  de zenuwbanen  geeft verbetering van andere klachten die ik heb, zoals stijfheid en tintelingen.

Niels gaat rustig, geduldig en weloverwogen te werk. Ik ervaar dit als prettig en het geeft veel vertrouwen. Hij is kundig en werpt een juiste blik op mijn algehele toestand (zowel lichamelijk als geestelijk) alvorens hij een behandeling  start. Verder overleggen we hoe de juiste  balans te vinden in lichamelijke inspanning, oefeningen en andere mogelijkheden (zoals bijvoorbeeld yoga).
Met Niels samen vorm ik een team en ik heb er alle vertrouwen in dat mijn klachten aanzienlijk zullen verbeteren. – Loes

 

 

Osteopathie bij darmklachten, Leiden, 1-8-2014

Al jaren heb ik last van darmklachten, door de huisarts gelabeld als ‘prikkelbare darm syndroom’. Niet alles kunnen eten is niet erg, maar als bijna alle voedingsmiddelen op de ‘verboden’ lijst terechtkomen is het niet echt leuk meer. In de winter van 2010/2011 was het zover dat er nog maar weinig werd geaccepteerd door mijn darmen, heftige aanvallen -met name ‘s nachts- waren het resultaat. Alle goede adviezen van huisarts, diëtist en voedingsbureau opgevolgd, maar zonder resultaat. In mei 2011 is Niels begonnen met de behandeling en al snel kwam er verandering in het klachtenpatroon. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en de klachten zijn sterk verminderd en zelfs regelmatig enkele dagen tot weken helemaal weg! We zijn er nog niet, maar ik ben al heel erg blij met het resultaat tot nu toe. Ik kan iedereen met darmklachten deze behandeling aanraden! – Therese


 

Osteopathie bij topspoort, Leiden, 1-7-2013

Naast de fysiotherapeutische kwaliteiten van Niels heeft het magnetiseren een ongelooflijke positieve uitwerking op de energiebalans van een topsporter. Vaak zitten er blokkades in mijn lichaam door stress, spanning of zenuwen. Door deze blokkades vroegtijdig te tackelen kan alle energie rechtstreeks omgezet worden in prestaties in de training of in de wedstrijd! – Ben Jongejan, langebaan schaatser

 

  

Osteopathie bij darmklachten, Leiden, 1-8-2014

Ik word behandeld voor klachten van o.a. mijn wervelkolom welke door een forse scoliose en ernstige osteoporose uit balans is. Mede hierdoor zijn mijn organen in de verdrukking gekomen welke vervelende klachten geeft.In het verleden ben ik vaak bij de fysiotherapeut geweest, hier kwam het vaak uit op trainen om mijn spieren te versterken. Een goede lichamelijke conditie is noodzakelijk maar door de trainingen raakte ik juist meer uitgeput dan dat ik er sterker van werd.
Ik reageer goed op de behandelingen van Niels. Ik heb het vertrouwen terug gekregen in mijn lichaam en door het magnetiseren heb ik aanzienlijk meer en mentale kracht en energie gekregen. Naast een goede fysiotherapeut heeft Niels ook de kunde om met zijn intuïtie de rode draad van het probleem snel in kaart te brengen.
Kleine terug vallen is met mijn klachten onoverkomelijk, wetende dat er aardig wat van Niels gevraagd wordt.
Intussen is mijn rug aardig aan het stabiliseren, en zijn de behandelingen en zeker ook het persoonlijke contact een pre voor me geworden. – Carla.

 

 

Osteopathie bij schouderklachten, Leiden, 1-7-2014

Al jaren last van onwillige spieren in schouders en rug. Ook jaren behandeld maar zonder succes. Met water aan de lippen naar Niels en na 3 behandelingen was het zo goed als klaar. Nu af en toe nog een beetje bijspijkeren en het gaat weer als een zonnetje. De man heeft gouden handjes, thanx!- Peter, cateraar/chef kok